Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

«Τσιφούτ σαματάς» με την Μακεδονία

Ημερομηνία: 12/04/2008
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=1909
Μακεδονικό Πάσχατου Σπύρου Χατζάρα
Αφού παρήλθαν οι πρώτες εντυπώσεις από την ελληνική αντίσταση στα αμερικανικά σχέδια, στο Βουκουρέστι, δεχόμαστε συνδυασμένες επιθέσεις από την Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη της μονίμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τόρια Νούντελμαν (Βικτόρια Νιούλαντ) στα Σκόπια, και την τηλεφωνική της επικοινωνία με την κ. Μπακογιάννη, ο Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, (11 Απριλίου),ότι σπεύδει στην Ελλάδα και την πΓΔΜ, για να δρομολογήσει και πάλι την διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για την ονομασία των Σκοπίων.
Λίγες ώρες μετά, την πρώτη πρωινή του Σαββάτου, η βουλή των Σκοπίων, αποφάσισε την διάλυση της, και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών σε 60 ημέρες. Επομένως η Ελλάδα και ο Νίμιτς θα συνομιλούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ερώτημα σ’ αυτή την περίπτωση είναι τι είδους συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί και ποιος θα προσφέρει τις εγγυήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
Όπως αποκάλυψε πρόεδρος της πΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι στην ομιλία του, προς τους βουλευτές των Σκοπίων, στις συνομιλίες που είχε, τόσο με τον πρόεδρο των Τζορτζ Μπους, όσο και με την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις αλλά και με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κ.Τόρια Νούντελμαν, του είπαν, ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί σε μερικές εβδομάδες.
«Υπάρχει χρονικός περιορισμός, καθώς πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το φθινόπωρο θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ προεδρικές εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Σκοπίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των εφημερίδων στα Σκόπια η κυρία Νούντελμαν (Μακαρονού), «παρότρυνε» την Αθήνα και την πΓΔΜ να ξανακαθίσουν άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με σκοπό να εκπληρωθεί η επιδίωξη της Ουάσιγκτον, για εξεύρεση «συμβιβαστικής» ονομασίας το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί η ταχεία ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Ο αμερικανικός εκβιασμός
Ο κ. Τσερβενκόφσκι στην ομιλία του στην βουλή των Σκοπίων είπε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση από τις ΗΠΑ να επιτευχθεί μία «δίκαιη» συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας. Η «διάθεση» των ΗΠΑ αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις κορυφαίων προσώπων της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Δανιήλ Τηγανητός ( Daniel S. Fried), εξαπέλυσε επίθεση κατά του ελληνικού έθνους και της Ελλάδος στις 7 Απριλίου από την Ουάσιγκτον λέγοντας ότι, «η μακεδονική γλώσσα και ο μακεδονικός λαός υπάρχουν, και δεν είναι επονομαζόμενοι», ενώ υπογράμμισε ότι, « η ιστορική επαρχία της Μακεδονίας είναι διαφορετική από την σημερινή χώρα της Μακεδονίας».
Η Τόρια Νούντελμαν δήλωσε στα ΜΜΕ των Σκοπίων: «Εμείς είμαστε μαζί σας για να σας ενθαρρύνουμε. Ο αμερικανικός λαός είναι μαζί σας».Αφού είναι μαζί τους, είναι αυτονόητο ότι στρέφονται εναντίον μας. Αυτό είναι σαφές.
Αμέσως μετά την επίσκεψη της κυρίας Νούντελμαν στα Σκόπια, ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Μιλόσοσκι, της έστειλε- όπως του υπέδειξε- μια επιστολή την οποία κοινοποίησε και στους υπουργούς των υπολοίπων χωρών της συμμαχίας (πλην της κ. Μπακογιάννη) - στην οποία τόνισε ότι «το πρόβλημα της ονομασίας είναι ένα επιβεβλημένο διμερές ζήτημα». Και ζήτησε την άμεση προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας, το δικαίωμά στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και την γλωσσική ταυτότητα». «Η διαφωνία σχετικά με το συνταγματικό όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το οποίο έχει ως τώρα αναγνωριστεί από 120 και πλέον χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να είναι μόνο ένα πρόσχημα για την επίτευξη του τελικού στόχου της Ελληνικής Κυβέρνησης που είναι η άρνηση της «μακεδονικής εθνικής ταυτότητας » , της «μακεδονικής γλώσσας» και ολόκληρης της «μακεδονικής» πολιτιστικής κληρονομιάς», τόνιζε ο κ. Μιλόσοσκι.
Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που εξέφρασε την άποψη της κυρίας Νούντελμαν ήταν: « Το αίτημα του κ. κ. Μιλόσοσκι είναι πρόωρο». Η απάντηση θα μπορούσε να μεταφραστεί και αλλιώς. « Το αίτημα δεν είναι ώριμο». Πρόωρο η ώριμο, το ζήτημα είναι ότι δεν είπαν απαράδεκτο. Επομένως πίσω από τους αμερικανικούς εκβιασμούς, βρίσκεται η απειλή της παράκαμψης των ελληνικών αντιρρήσεων.
Η «γνωμοδότηση» θα προέλθει όχι από την «νομική υπηρεσία» του ΝΑΤΟ αλλά από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η τροπολογία 37 που ψηφίστηκε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο, « σημειώνει την πρόταση του ειδικού διαπραγματευτή της 19ης Φεβρουαρίου2008, καλωσορίζει το γεγονός ότι και οι δύο χώρες αποδέχθηκαν την πρόταση ως το πλαίσιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση , καλεί τα δύο μέρη να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές για επίλυση του ζητήματος, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει εμπόδιο για την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς όπως προβλέπει η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ ».
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατάφερε μετα απο διακομματική (εθνική) προσπάθεια, να αναβάλει την συζήτηση στην ολομέλεια για δύο βδομάδες, ώστε να γίνει προσπάθεια να αλλάξει η τροπολογία. Στη συζήτηση στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, (που είναι ομοεθνής και ομόθρησκος με τον κ.Ντάνιελ Φράιντ, την Τόρια Νούντελμαν, αλλά και τον Σόρος) , έξαλλος χαρακτήρισε την πρόταση για αναβολή της ψηφοφορίας «γελοία», και φώναζε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει πλέον να αποδεχτεί ότι η Μακεδονία θα είναι πάντοτε Μακεδονία και θα ονομάζεται Μακεδονία». ( Ήταν και υπέρ των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, ο εκ των πρωταγωνιστών του Μάη του 68).
Το διαπραγματευτικό πλαίσιο
Ο Νίμιτς , θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της FYROM την Πέμπτη, και αμέσως μετά, την Παρασκευή 18 Απριλίου θα έρθει στην Αθήνα. Ο κ. Νίμιτς προτίθεται να καλέσει τις δύο πλευρές για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη την Μεγάλη Δευτέρα 21 και τη Μεγάλη Τρίτη 22 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να υποβάλει τις «νέες του ιδέες» .
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ( 12 Απριλίου) την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος είπε: «Τώρα απευθύνουμε νέα δημόσια πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ θα πάρει τις αποφάσεις της θα εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και τη νοοτροπία του βαλκανικού παρελθόντος για να συναντηθούμε στο ευρωπαϊκό μέλλον». Η κ. Μπακογιάννη ότι τελικός στόχος, «είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων» . Στην έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου διευκρινίζεται επίσης ότι η Ελλάδα αποδέχεται τώρα τον όρο Μακεδονία στην σύνθετη ονομασία.
Ο «δίκαιος συμβιβασμός» που προωθούν η κυρία Νούντελμαν, ο Ντάνιελ Φράιντ,ο Σόρος, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και ο ομοεθνής τους Μάθιου Μπράιζα, που πέρασε και αυτός από τον τόπο μας, θα δικαιώνει τα Σκόπια. Το χαρτί του Νίμιτς έλεγε ότι δικαιώματα στα ονόματα στον όρο Μακεδονία, Μακεδονικός, κ.λπ. θα έχουμε 50 -50. Αυτός είναι ο δίκαιος συμβιβασμός. Ο σεβασμός στην εθνική ταυτότητα των Μακεδόνων. Η κομμουνιστική διεθνής, ο Στάλιν, ο Τίτο, και η ΣΝΟΦ τώρα δικαιώνονται.
Η ελληνική ομογένεια μας είχε προειδοποιήσει από τις 11 Ιανουαρίου 2007 για το γελοίο δίδυμο Φράιντ- Μπράιζα.
Το ανθελληνικό λόμπι
Ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Daniel S. Fried, είναι «Εβραίος σιωνιστής»,και ανήκει στον σκληρό πυρήνα του σιωνιστικού λόμπι στις ΗΠΑ .Δεν είναι πολιτικός, αλλά διπλωμάτης καριέρας και μπήκε στην αμερικανική διπλωματική υπηρεσία το 1977.
Η σούπερ στάρ της αμερικανικής διπλωματίας η πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ Τόρια (Βικτώρια) Νούντλμαν, (Victoria Nuland), είναι επίσης Εβραία, (αυτό δεν είναι καθόλου κακό),και μέλος του ίδιου σκληρού πυρήνα του σιωνιστικού λόμπυ των ΗΠΑ, (αυτό είναι πάρα πολύ κακό). Η Τόρια Νούντλμαν, χάρις σε αυτό το πολύ ειδικό της προσόν, έγινε πρέσβειρα αν και κατάφερε να ολοκληρώσει το 1979, μόνο τον τριετή κύκλο σπουδών του κολεγίου, και κατέχει ένα πολύ «φτωχό» πτυχίο Bachelor of Arts από το Choate Rosemary Hall.
Ο ομοεθνής τους Μάθιου Μπράιζα ανήκει στο φιλοτουρκικό λόμπι και παντρεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2007 στην Κωνσταντινούπολη την «τουρκάλα» Zeyno Baran, τις οποίες η μητέρα είναι μεταλλαγμένη Εβραία (shabathian) και ο πατέρας της αλεβίτης. Για τις σχέσεις του άλλου ομοεθνή τους , του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, με το συντονιστικό κίνημα και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ιδιως το 1968 έχουν γραφεί πάρα πολλά. Για τον Σόρος, δεν χρειάζεται να το γράψω τίποτα, διότι τα ξέρουν και οι πέτρες.
Το σιωνιστικό λόμπι για μια ακόμη φορά δείχνει μέσα από την αμερικανική πολιτική η οποία κατευθύνει τους ανθελληνικούς στόχους του. Να θυμίσω ποιοι υποστήριξαν τις σφαγές των Ελλήνων της Πόλης το 1955. Ποιοι επέβαλαν την χούντα στην Ελλάδα, το 1967, για να διασφαλιστεί η άμυνα του Ισραήλ. Ποιος ήταν ο ρόλος του Κίσινγκερ στην οργάνωση και την υποστήριξη της εισβολής στην Κύπρο το 1974. Το ίδιο λόμπι οδήγησε την αμερικανική πολιτική να υποστηρίξει το τουρκικό casus belli το 1994 αλλά και τις τουρκικές διεκδικήσεις στην υπόθεση των Ιμίων το 1996. Τώρα το λόμπι της Ουάσιγκτον στηρίζει την υπόθεση «Μακεδονία» όπως έκανε ο διεθνής σιωνισμός πριν τους βαλκανικούς πολέμους .
Μόνο όποιος είναι στραβός δεν βλέπει τι γίνεται.

H υπόθεση της Μακεδονίας δεν είναι «αγκάθι» και δεν είναι πρόβλημα.
Δίνουμε τον αγώνα για τη Μακεδονία 130 χρόνια, και όχι 17. Πολεμήσαμε με τους Βούλγαρους, τον Τσάρο, τον σιωνισμό, την κομμουνιστική διεθνή, τον Στάλιν, τον Τίτο και την ΣΝΟΦ.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: