Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η Νέα Τάξη επιτίθεται στους δημοσιογράφους με Δούρειους Ίππους τη Συσπείρωση και την Ενότητα.

Το Freedom House της CIA & Co δεν θα έβγαζε ποτέ ανακοίνωση για τη λογοκρισία σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Κομίνη. Έβγαλε όμως ανακοίνωση για την για ανύπαρκτη φυλάκιση του "ηγέτη" μιας «Ένωσης δημοσιογράφων, Δημήτρη Τρίμη».

«Separately, the leader of a journalists’ union, Dimitris Trimis, was sent to jail in March for his union activities during a 2004 strike.»
http://www.freedomhouse.org/modules/mod_call_dsp_country-fiw.cfm?year=2008&country=7401

Βέβαια ο περί ου ο λόγος "ήρωας της αμερικανικής βοήθειας" δεν πήγε ποτέ φυλακή. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία στον κόσμο της «επικοινωνίας». Ή μήπως έχει;

Οι εκλογές για την Ένωση συντακτών που έχουμε μπροστά μας, διεξάγονται από την πλευρά της «Συσπείρωσης» και της Δημοσιογραφικής Ενότητας με όρους «επικοινωνίας», δηλαδή με ψέματα , παραπληροφόρηση, και πλήρη αξιοποίηση των «αοράτων blogers» της «soft power».
Ποιο είναι το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους;
Η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μας από τους εργοδότες και τις τράπεζες.
Η επίθεση στα ταμεία μας τώρα αρχίζει. Ο στόχος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, είναι, ένα ταμείο για όλους, και μια βασική σύνταξη για όλους, και ένα σύστημα υγείας.
Η τρόικα της Ε.Ε. αποφάσισε στην Πράγα, την προώθηση πιο «ευέλικτων μορφών εργασίας», με την προσωρινή μείωση των ωρών εργασίας τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών, και την «ενίσχυση της κινητικότητας των εργαζομένων».
Είναι φανερό ότι μπροστά μας έχουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, της σταθερότητας της εργασίας και του κατώτατου μισθού. Και βέβαια στο «νέο σύστημα» δεν υπάρχει θέση για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Το τελευταίο ισχυρό «οχυρό» των εργαζομένων, μετά τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΟΤΟΕ και της ΔΕΚΟ είναι η ΕΣΗΕΑ.
Για το λόγο αυτό η εγχώρια «Νέα Τάξ绨, προσπαθεί με κάθε τρόπο να την καταλάβει. Για να την εξουδετερώσει.
Εμείς οι «Ρομαντικοί» θα δώσουμε τη μάχη με μόνο όπλο την αλήθεια, και την καθαρότητα.
Τα «παιδιά» και οι «γαμπροί» των εργοδοτών έχουν μαζί τους εργοδότες, τα κόμματα, το Ψέμα, και τις «αόρατες δυνάμεις».
«Ανασυγκροτούμε την ΕΣΗΕΑ, χτίζουμε το συνδικάτο Τύπου» λένε. Όπως ακριβώς έγινε στις βαλκανικές χώρες. Που δεν έχουν υπογράψει συλλογική σύμβαση τρία χρόνια, επειδή ακριβώς έχουν συνδικάτο τύπου. Και που δεν έχουν κάνει απεργία τρία χρόνια. Επειδή ακριβώς έχουν συνδικάτο τύπου. Υπόσχονται το όνομα κάθε εργοδότη. Αλλά στους εργαζόμενους.
«Όλοι στον ΕΔΟΕΑΠ» προτείνουν, για να υλοποιηθεί το σχέδιο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, για ένα ταμείο για όλους.
«Η ψήφος των συναδέλφων θα απαλλάξει την ΕΣΗΕΑ οριστικά και αμετάκλητα από την παρουσία του Τσαλαπάτη» λένε. Αυτό είναι το μοναδικό τους πρόβλημα.
Η ΚΕΔ και ο Τσαλαπάτης. ‘Οχι οι εργοδότες.
Γι’ αυτό :
-Μαύρο στη Συσπείρωση και τους συνοδοιπόρους της.
-Μαύρο στα Φερέφωνα των εργοδοτών και της Νέας Τάξης.
Για να διασωθούν τα κεκτημένα του κλάδου, και να δούμε άσπρη μέρα.

Σπύρος Χατζάρας.

ΥΓ1. Το Freedom House ιδρύθηκε το1941 στο New York City. Ήταν το αμάλγαμα δύο οργανώσεων που είχαν δημιουργηθεί μς την ενθάρρυνση του προέδρου Φρανκλίνου Ρούζβελτ, για να προωθηθεί η λαϊκή υποστήριξη για την αμερικανική ανάμειξη στο Β' Παγκόσμιο πόλεμοσε μια στιγμή που επικρατούσαν αισθήματα απομονωτισμού στις ΗΠΑ.
ΥΓ2.Το Freedom House αλλά και η «Scientology» δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για το παράρτημα του ελληνικού «μακαρθισμού» που μου απαγόρευε να εργαστώ σε ραδιόφωνα, εφημερίδες ή τηλεοράσεις για 15 χρόνια, για το ρόλο που έπαιξα το 1989, υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία και τον Ανδρέα Παπανδρέου.Όταν κατάφερα να σπάσω τον «αποκλεισμό», το σύστημα των «αοράτων blogers» της soft power και ο «στρατός» της Συσπείρωσης άρχισαν να εκσφενδονίζει εναντίον μου ότι ψέμα βρισκόταν πρόχειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: