Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο ελληνικός λαός δεν εξαγοράζεται μεν, αλλά θα πληρώσει τα σπασμένα δε!

Από συμβόλαιο σε συμβόλαιο. Τραγελαφικές μέρες! (του 36;)


του Σπύρου Χατζάρα

Μετά από χρόνια προσπαθειών επιτέλους πρώτοι ! Αυτή είναι επιτυχία!
Σύμφωνα με έρευνα σε 21 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, το μαύρο χρήμα που διακινείται στην χώρα μας ετησίως, φτάνει τα 65-70 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας το 25% του ΑΕΠ.

Το «ασημένιο» το πήρε (αυτοδικαίως) η Ιταλία,(η κοιτίδα της Μαφίας), με 22%, και το χάλκινο η Ισπανία με 19,5%. Οι ΗΠΑ πάτωσαν με 7,6% όπως και η Ελβετία με 8,3%.(Οι Μάντοφ, Απατεώνωφ ,κλπ αγωνίζονται στην κανονική οικονομία)

Η «συμπαγής επενδυτική ομάδα» πάντως ,υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς , με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη γίνει συμβόλαια .

Οι ειδικοί αλχημιστές της Κυβέρνησης, ακόμα συσκέπτονται ,για να βρουν απάντηση στο επενδυτικό ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων, τον Αύγουστο του 2009, να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο του 2008, όταν η πρώτη ύλη, το πετρέλαιο, κόστιζε τότε πάνω από 140 $, και τώρα βρίσκεται γύρω στο 70 ,με την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο να είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα;

Ο υπουργός-συντονιστής του καρτέλ καυσίμων, απαλλάχθηκε, αφού ο Ζησιμόπουλος ρώτησε το καρτέλ αν υπάρχει και εκείνο του ειπε …όχι !!!

Η «επενδυτική συμμορία» των «Νουδού», που έχει χάσει και την πλειοψηφία στην κοινωνία και κάθε ηθική νομιμοποίηση , συνεχίζει να μοιράζει, τα χρήματα μας στα Καρτέλ, και πέτσινα χιλιάρικα στους υπολοίπους , και ζητά (μαζί με το ΔΝΤ), νέες θυσίες από τον Έλληνα πολίτη..

Το μόνο που ‘χουν στο μυαλό τους, Μαξίμου και πέριξ, είναι παροχές-φούμαρα και υπόσχονται , αβέρτα δάνεια με δανεικά που αυξάνουν το έλλειμμα, και με επιτόκια φωτιά, στα μέτρα των τραπεζών.
Λεφτά δεν έχουν ,λεφτά μοιράζουν. Και υποσχέσεις…. για το 2010 (μετά τις εκλογές) .
Δίνουν επιδοτήσεις σε νοικοκυραίους από τα κουφώματα μέχρι τα υδραυλικά, (αλλά το ΕΤΑΚ θα πάει στο 0,6%), και κάνουν αβάντα σε εργολάβους και καρτέλ, αφού την επιδότηση την τρώει η ακρίβεια της «επιχειρηματικότητας».
Παραμυθιάζουν και τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι θα δώσουν ένα κουστουμάκι και σε αυτούς αλλά, καταργούν το αφορολόγητο.
Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους άνεργους , ότι δήθεν τους βρίσκουν «δουλειά» (παραμονές των εκλογών ) ,που θα είναι όμως προσωρινή και μετά ερωτούν, (οι παπαγάλοι), την κ.Καρακλιούμη αν θα τους απολύσει το Πασοκ!

Στον αέρα και οι «ημιυπαίθριοι» (και τα πρόσθετα έσοδα).Οι συμβολαιογράφοι αρνούνται να συντάξουν συμβόλαια για μεταβίβασή τους, και μέχρι σήμερα κανένας ιδιοκτήτης παράνομου ημιυπαίθριου δεν προσήλθε στις Πολεοδομίες για να ζητήσει «τακτοποίηση».(Παρότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει εξαγγείλει ελέγχους από τον Σεπτέμβριο).
O Kώστας Χουβαρντάς, θα μοιράσει πέτσινα εκατομμύρια ( μέχρι 100.000 ευρώ το κεφάλι!), με επιδότηση μέχρι και 60%, και στους Νέους και Νέες (τις ΟΝΝΕΔ;) , από 18 μέχρι και 39 χρονών, για να χρηματοδοτήσουν τα «όνειρα τους». (Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται, (δυστυχώς), η κατασκευή μολότωφ για τα «όνειρα» των κουκουλοφλόρων του ALEXIS.).

Η κυβερνητική «επιχειρηματικότητα», λανσάρει και νέο τετραξονικό-turbo ,«ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο», για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 630 εκατ.

Πολιτική Άρπα-κόλα και ράβε-ξήλωνε. Πολιτική σπασμωδική και ανερμάτιστη. με σχέδιο άρτζι-μπούρτζι. Έχουν πάρει την απόφαση να τα δώσουν όλα (προφορικά) για να μετριάσουν το μέγεθος της λαϊκής καταδίκης στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Πετάνε χρήματα στους δικούς τους και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Υποθηκεύουν και τις δυνατότητες ανάκαμψης . Διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ανεύθυνα και με μόνο γνώμονα το μικροκομματικό τους συμφέρον.
Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στόχο ,την προστασία της Ολιγαρχίας, των Καρτέλ και των μικροκομματικών συμφερόντων της ηγεσίας της . Και όλα αυτά σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος .

Η κυβέρνηση εξαπολύει κατά «των πολλών», νέες κοινωνικά ανάλγητες φοροεπιδρομές , και βασίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που της δίνουν οι ψήφοι στελεχών της, που είτε έδιναν τηλεοπτικά μαθήματα φοροδιαφυγής μέσω off-shore, είτε συντόνιζαν το Καρτέλ καυσίμων, και βουλευτών, που όλη η Ν.Δ., πλην του κ. Καραμανλή,(ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη), δεν θεωρεί άξιους να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών!
Ο Πούτιν προανήγγειλε από την Άγκυρα τη συμφωνία Ταλάτ-Χριστόφια για τη διζωνική, και ο νέος Γ.Γ του ΝΑΤΟ μας έρχεται στην Αθήνα, με Αμερικανικό σχέδιο για «συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο για την αποκλιμάκωση της έντασης». Η αμερικανική ιδέα είναι η Ελλάδα να μην αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά όταν εισέρχονται στο FIR Αθηνών και η Τουρκία να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει τις υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο Γράψας πάντως , ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό επειδή άφησε τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς καύσιμα.

Μόνη «ελπίδα μας τα λόγια του πρωθυπουργού!(17/04/2008)

«Δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με τη μιζέρια, δεν πρόκειται να υποταχθούμε στον συντηρητισμό των βολεμένων, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα, με την καθήλωση της κοινωνίας και με την περιθωριοποίηση της χώρας».

ΥΓ.1 Πρόκειται για το απολύτως «μπαρουφέ» κείμενο των επικοινωνιολόγων, που πάει παντού και με όλες τις γραβάτες.

ΥΓ2. Από το Μαξίμου παρήγγειλαν στην Baxter εμβόλιο κατά της ήττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: