Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η Επικοινωνία ως πολιτική μέθοδος

Είπαμε : Χρησιμοποιούν αποκλειστικά, επικοινωνιακές μεθόδους
για να κυβερνήσουν. Επικοινωνία σημαίνει Ψευδό-γεγονότα, Κατασκευή ,Σενάριο, Σκηνοθέτη, Χορογράφο, Παπαγάλους.

Του Σπύρου Χατζάρα

Τα δύο επικοινωνιακά ψευδό-γεγονότα, ο θάνατος του 15χρονου Αφγανού ντιλιβερά, και τα συνθήματα, της παρέλασης, είναι συμπληρωματικά και συγκλίνουν προς κοινό στόχο. Στον ίδιο στόχο απέβλεπε και η βομβιστική επίθεση στην Χρυσή Αυγή.

Το επικοινωνιακό πραξικόπημα στην αποβλέπει η πολιτική δικαιολόγηση του πογκρόμ και των εκκαθαρίσεων που ετοιμάζουν , κατά κάθε πατριωτικού στοιχείου.

Για όσους δεν θυμούνται, θυμίζω ορισμένους «επικοινωνίακούς»,
Τρομοκράτες- βομβιστές, που ήταν συνδεδεμένοι με τον έναν η των άλλον τρόπο με το βαθύ Κράτος, και διάφορες «υπηρεσίες».

Τον Οκτώβριο του 1989 λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση οπαδών της Ν.Δ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, εκρήγνυται ωρολογιακή βόμβα και σκοτώνεται ο βο,βιστής που την τοποθέτησε. Ήταν ο ανθυπασπιστής της πολεμικής αεροπορίας Μιχάλης Παυλής, που υπηρετούσε, στα ραντάρ, όπου η ΕΥΠ έκανε υποκλοπές των τουρκικών επικοινωνιών. Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για τον Μιχάλη Παυλή, όταν κάποιος πρόσεξε, ότι έμοιαζε, με το σκίτσο, των δολοφόνων της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Λίγες μέρες μετά ,η «Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ» με ημερομηνία 31-10-89, «υιοθέτησε» τον Παυλή. Για αυτήν την ανακοίνωση δεν ρώτησε κανείς στη Δίκη.

Εγραφε η οργάνωση: «Όπως λέγαμε και στην πρόσφατη προκήρυξη μας, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των καθεστώτων κοινοβουλευτικού κοινωνικού εκφασισμού είναι η συστηματική ποδηγέτηση της κοινής γνώμης με τη χρήση των μέσων μαζικής πληροφόρησης. Η έκρηξη της βόμβας στη Μυτιλήνη και ο τραγικός θάνατος του Μιχάλη Παυλή έδωσε την ευκαιρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναπτύξουν νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης και μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Για άλλη μια φορά ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία λειτούργησαν κακοποιώντας εξώφθαλμα την πραγματικότητα και την αλήθεια. Δεκάδες καθημερινές εφημερίδες, δεκάδες ραδιοσταθμοί συναγωνίστηκαν στα πιο απίθανα και χονδροειδή ψέματα, για να συσκοτίσουν και αποκρύψουν την αλήθεια, για να προβάλουν την εικόνα που ήθελε το καθεστώς, την ψεύτικη και χαλκευμένη εικόνα του Παυλή πράκτορα της ΕΥΠ ή ενεργούμενου των μυστικών υπηρεσιών».

« Ο Παυλής είτε έδρασε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με μυστικές υπηρεσίες και ασφαλίτικους μηχανισμούς. Δεν ήταν πράκτορας ή πιόνι μυστικών υπηρεσιών και η ενέργεια του δεν ήταν προβοκάτσια μυστικών υπηρεσιών».

Ο Παυλής, είχε «τυχαία» βρεθεί στο Καρπενήσι και είχε πάρει και κλήση ταυτόχρονα κάνει με τον Μπακογιάννη.

Ο Μαζοκόπος, έχασε τα χέρια του, από ελαττωματικό πυροκροτητή, που δεν μάθαμε ποτέ, ποιος του τοn έδωσε. Γι' αυτό άλλωστε τον έβγαλαν από τη φυλακή. Πριν συμβεί το «ατύχημα», είχε γίνει η διάρρηξη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ξηρός, πιάστηκε από «ελαττωματικό ρολόι». Ο Κρυστάλης του Αλεξάκη, έβαλε το 1985 μη συνδεδεμένη βόμβα στην πολιτική συγκέντρωση του Μητσοτάκη κατά της «Φασιστικής ΕΡΤ», στην οδό Κατεχάκη. Βόμβα τοποθέτησε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην προεκλογική συγκέντρωση, του Καραμανλή στο πεδίο του Αρεως.

Μαζοκόπος, Παυλής, Ξηρός. Οι Επ’αυτοφώρω. Και τώρα ο 15χρονος Αφγανός Ντιλιβεράς. Τον σκότωσε και αυτόν, το ....«ελαττωματικό ρολόι».

Το σενάριο της Χορογραφίας εφαρμόστηκε κανονικά. Το παράρτημα ,της
« Υπηρεσίας» , ΖΟΥΓΚΛΑ.KOMANDO BARUFA.NET ανέλαβε την ευθύνη για την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό, με την «προκήρυξη» των… δήθεν εθνικοσοσιαλιστών, που τάχα είχαν στόχο το «παρακείμενο Τζαμί».

Η εκρηκτική ύλη της βόμβας των Πατησίων, ήταν ΙΔΙΑ με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτό ήταν ένα λάθος. Όπως ήταν το ότι δεν σκοτώθηκε και η μάνα και η αδελφή. Ο στόχος ήταν, τρεις νεκροί,(H ζωή δεν κοστίζει παρά ελάχιστα ευρώ),που θα λειτουργούσαν συμπληρωματικά, στο επικοινωνιακό πραξικόπημα της παρέλασης.

Φαίνεται, ότι πολλοί έχουν ξεχάσει, ότι τα «αγήματα», που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση, κάνουν δοκιμές. Επομένως η «ιεραρχία» του Λιμενικού, γνώριζε τα συνθήματα, και δεν τον απέτρεψε. Αντίθετα με την σιωπή της, τα ενθάρρυνε, και η πολιτική ηγεσία, τα γνώριζε, και οργάνωσε, την χορογραφία που παρακολουθήσαμε, ενώ ταυτόχρονα, με εντολή της, οι δοκιμές της παρέλασης , ηχογραφηθηκαν, από ανθρώπους του Κοεντζόγλου.

Εδώ, τα λάθη έγιναν από κακό συντονισμό. Οι Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού είναι Μονάδες Υποβρυχίων Αποστολών. Μ.Υ.Α. Δεν είναι Ο.Υ.Κ. Ο «μηχανισμός» εμφάνισε ένα βίντεο με τους ΟΥΚ, και περασμένο από κάτω ήχο, ενώ η καταγγελία αφορούσε τους ΜΥΑ. Έτσι την επόμενη εμφανίστηκε στο ΜΕΓΚΑ, το « σωστό» βίντεο, με άλλα συνθήματα από αυτά που καταγγέλθηκαν από το σύνολο του κατευθυνόμενου Τύπου.

Το σενάριο ήταν απλό. Στην παρέλαση, «προκλητικά» εμφανίζεται, ένας ακροδεξιός εθνικοσοσιαλιστικός πυρήνας, και προκαλεί τη Δημοκρατία. Λίγο μετά ο εθνικοσοσιαλιστικός πυρήνας, βάζει μια βόμβα, σε ένα Τζαμί, και σκοτώνει μια οικογένεια.

Η Χούντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, και οι συνεργάτες της, υπερασπιζόμενοι την «Δημοκρατία» εξαπολύουν το πογκρόμ που έχουν σχεδιάσει.

Όλα ωραία και καλά.Κάνουν την (κάθε) κρίση ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: