Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η συμφωνία αμοιβαίου Συμφέροντος του Ιωάννη Μεταξά με τους «Έξωθεν Άνωθεν»

του Σπύρου Χατζάρα

Ο πράκτορας των ΑΘΕΑΤΩΝ Χαίμ Ρακόφσκι , κατά την ανάκριση του στη Μόσχα, τα μεσάνυχτα της 26ης Ιανουαρίου 1938, από τον πράκτορα της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Ρεμ Ντιβάλ, αποκάλυψε ότι οι συμφωνίες, του Λένιν, με το Γερμανικό Γενικό Επιτελείο, και η συμφωνία του Τρότσκι με τους ΑΘΕΑΤΟΥΣ, υλοποιούντο χωρίς να έχουν υπογραφεί. «Δεν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα. Η μόνη εγγύηση, για την υλοποίηση της συμφωνίας, βρίσκεται στο αμοιβαίο συμφέρον. Η Εγγύηση, ανεξάρτητα από τη σημασία και το ειδικό το βάρος της συμφωνίας, είναι, ότι η εφαρμογή της ,είναι επωφελής για τις δύο πλευρές», είπε.

Ο Ρακόφσκι, ήταν ο «αγγελιοφόρος»,της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης προς τον Στάλιν, και μετέφερε ένα σχέδιο συμφωνίας, « αμοιβαίου συμφέροντος», μεταξύ των αθέατων «Εκείνων» και του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, τον οποίο οι «Αθέατοι» διαβεβαίωναν ,ότι στόχος τους, δεν ήταν πλέον η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης , και η εκτέλεση του , αλλά η καταστροφή της Ευρώπης, και η ανάδειξη της ΕΣΣΔ, σε «συνέταιρο» των ΗΠΑ.

Μια τέτοια συμφωνία «αμοιβαίου συμφέροντος» έκλεισε το 1936 και ο Ιωάννης Μεταξάς, με μεσολαβητή τον Ιωάννη Διάκο. Η συμφωνία έκλεισε στο διάστημα Μάρτιος-Αύγουστος. Είναι ενδεικτική και χαρακτηριστική η αναφορά του στα γεγονότα της 5ης Μαρτίου στο ημερολόγιο του.

«1936. 5 Μαρτίου, Πέμπτη. Θ. Αγγελόπουλος ειδοποιεί συμβαίνοντα στρατόν. Απαντώ, συσταίνω Βασιλέα να μου δώση Υπουργείον Στρατιωτικών. Σκυλακάκης, Διάκος παρόντες- αποφασίζω να σπεύσω ο ίδιος. Ενθαρρύνουν.-Μεταβαίνω Ανάκτορα. Με Βασιλιά. Να παραλάβω αμέσως. Εγκρίνει. Καλεί Δεμερτζήν. Παραίτησις Παπάγου, Πλατή.- Ορκίζομαι. Επεισόδιο με ιερέα. 3 Υπουργείον με Δεμέστιχαν. Καταλαμβάνω. Δραστήρια μέτρα. Τηλεφώνημα. Επίσκεψις Πλατή. Απειλαί του. Απαντώ δριμύτατα. Τον προκαλώ. «Μόνον νεκρός θα εξέλθω εντεύθεν». Τον απομακρύνω.
-Μερικοί συγκεντώθησαν. Πάσα αντίδρασις ματαία.5μ.μ. Απολύτως κύριος της καταστάσεως».

Με τη συμφωνία αυτή ο Μεταξάς, αποδέχτηκε την αγγλοκρατία, με όλο το σκυλολόι και τα παραφερνάλια της, αλλά μπόρεσε να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό, κάνοντας «αυτονόητα» πράγματα, που για τα διεφθαρμένα καθεστώτα των αργυρώνητων βενιζελικών και βασιλοφρόνων ήταν «αδιανόητα». Ταυτόχρονα του επετράπη να προστατεύει το λαό και τη νεολαία από τη Κόκκινη Φυλή.

Οι «δημοκρατικοί» είχαν παραδώσει τους αγρότες λεία στους τοκογλύφους.

Ο Μεταξάς έβγαλε τον τοκογλύφο από την παραγωγική διαδικασία, με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών το 1937 και την ολοκλήρωση της αγροτικής μεταρρύθμισης, και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος με την βελτίωση των τιμών των προϊόντων. Αυξήθηκε η καλλιεργούμενη γη με εκχερσώσεις και αντιπλημμυρικά έργα. Ιδρύθηκαν οι Λαχαναγορές, ελήφθησαν μέτρα για παροχή υγιών σπόρων, προστατεύτηκαν οι σιτοπαραγωγοί, ιδρύθηκαν η επιτροπή προστασίας καπνού, το Ινστιτούτου Οίνου και Αμπέλου ,και κατασκευάστηκαν οινοδεξαμενές.Υπήρξε μέριμνα για την σταφίδα, και μειώθηκε η φορολογία του ελαίου. Επιπλέον ο «δικτάτορας» Μεταξάς, έδωσε τίτλους ιδιοκτησίας της γης και κατάργησε τη φορολογία στο ελαιόλαδο που είχαν επιβάλει οι «βενιζελικοί» και οι «αντιβενιζελικοί» λελέδες, για να ξεπληρώνουν την τότε «τρόικα», και ταυτόχρονα έστειλε στα αζήτητα το ΚΚΕ.

Στη δίκη της Ο.Π.Λ.Α., στο έκτακτο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης το 1947, ο κατηγορούμενος κομμουνιστής Αλβανός Ακίνδυνος, περιέγραψε ως εξής την ένταξη του στο «κίνημα». «Είμαι από το χωριό Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης. Το 1932 οργανώθηκα στο ΚΚΕ. Από τότε που οργανώθηκα, σαν πρόεδρος του Συνεταιρισμού ακτημόνων, πάλεψα να πάρω τα τσιφλίκια, τα ανταλλάξιμα… Πάλεψα επίσης ενάντια στους φόρους για το λάδι και τους φοροεισπράκτορες… Παλέψαμε για την αναστολή των ενταλμάτων, για να τα πληρώνουν οι αγρότες όταν θα έχουν συγκομιδή».

  Ο "φασίστας" μπαρμπαΓιάννης επέβαλε τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και το «κατώτατο όριο μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων» και το ελάχιστο «ημερομίσθιο εργατών βιομηχανίας», που καταργήθηκαν από τους «εκσυγχρονιστές» και τα μνημόνια. Μέχρι το 1938 υπογράφηκαν 237 συλλογικές συμβάσεις , και απαγορεύθηκε η χρησιμοποίηση ανηλίκων σε εργασίες. Το μέσο ημερομίσθιο του εργάτη σε τρία χρόνια, μέχρι το 1939 αυξήθηκε κατά 27% χωρίς απεργίες, και η απασχόληση αυξήθηκε κατά 24,8%. Εφαρμόστηκε η Κυριακάτικη αργία, που επεβλήθη σε 80 πόλεις και χωριά, και οι 15 ημέρες ετήσιας υποχρεωτικής άδειας. Θεσμοθετήθηκε η αργία της Κυριακής και για τους δημοσιογράφους.. Θεσμοθετήθηκε και οργανώθηκε η νοσηλεία όλων των εργαζομένων. Ιδρύθηκε η Σχολή Κοινωνικής Προνοίας, Ιδρύθηκε η Σχολή Νοσοκόμων, δημιουργήθηκαν ιατρεία για την παρακολούθηση των εγκύων, καταπολεμήθηκε η ελονοσία με την δημιουργία σε όλη τη χώρα 42 ιατρείων, ενώ άνοιξαν 51 ιατρεία για τα τραχώματα. Νοσηλεύτηκαν 7124 παιδιά . Οργανώθηκαν μαθητικά συσσίτια για 50.000 παιδιά. Επίσης οργανώθηκαν συσσίτια απόρων ανέργων σε 48 πόλεις της Ελλάδος. 

Ο "φασίστας" μπαρμπαΓιάννης, άρχισε να χτίζει «εργατικές κατοικίες», επέβαλε την εφαρμογή του 8ώρου και το 48ώρου και ξεκίνησε τη λειτουργία του ΙΚΑ, που στις 31/5/1939 είχε 759.000 ασφαλισμένους. Καθιερώθηκε επίσης ο θεσμός των «κλειστών» επαγγελμάτων για να τρώνε ψωμί οι επαγγελματίες και κατωχυρώθηκαν δικαιώματα σε πλήθος κατηγορίες επαγγελματιών, που καταργήθηκαν με τους «εκσυγχρονιστές» και τα μνημόνια. Τον Οκτώβριο του 1939 ιδρύθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» δηλαδή ο πρόδρομος του σημερινού ΟΑΕΔ, ο οργανισμός που φρόντιζε για παροχή επιδομάτων ανεργίας και την γεωγραφική μετακίνηση ανέργων σε περιοχές που υπήρχε ανάγκη παροχής εργασίας.(ΦΕΚ 419 /2-10-1939).

Όλα αυτά όμως δημιούργησαν μια καλύτερη ζωή για το εργατικό δυναμικό και την αγροτιά,της Ελλάδας. Αυτή ήταν η προσφορά του μπαρμπαΓιάννη.
Δηλαδή τα «οράματα» για τα οποία «πάλευαν» οι κομμουνιστές, για καλύτερο μεροκάματο, για τίτλους γης στους ακτήμονες και πληρωμή του φόρου ελαιολάδου όταν θα έχουν συγκομιδή οι αγρότες, τα συνέτριψε ο Μεταξάς. Ακόμα ,ιδρύθηκε η Ραδιοφωνία, ιδρύθηκαν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,
η Φοιτητική Εστία, ο Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων. Ο.Ε.Σ.Β, 1450 Νυκτερινά Σχολεία, παιδικές εξοχές, παιδικά αναρρωτήρια. Ακόμα, κατασκευάστηκε το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκαν τα Αεροδρόμια Αθηνών,(στο Χασάνι), Θεσσαλονίκης και Κρήτης, έγιναν λιμενικά έργα ,ανεγέρθηκαν Νοσοκομεία, χτίστηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα για τους πνευμονοπαθείς, κτίστηκαν 866 νέες προσφυγικές κατοικίες, Δικαστικά Μέγαρα , κατασκευάστηκε το Βασικό δίκτυο υπονόμων της Αθήνας. έγιναν αντιπλημμυρικά έργα και αποξηραντικά έργα, ανεγέρθηκαν 329 Σχολεία, χτίστηκε το Κολυμβητήριο Αθηνών , και δημιουργήθηκε ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος Αθηνών –Κηφισιάς.

Την περίοδο 1936-1938 τέλος ιδρύθηκαν 567 παραγωγικές μονάδες.

Σε λίγο χρόνο έγιναν πολλά υπέρ του λαού. Υπέρ των πολλών. Και ο μπαρμπαΓιάννης είχε γίνει ο πατέρας του Έθνους.
Μέρα με τη μέρα αποκτούσε ευρεία λαϊκή βάση, και με τις νίκες στον πόλεμο με τους Ιταλούς, αν έκανε εκλογές τον Γενάρη του ΄41 θα τις κέρδιζε με 60%, και από δοτός θα γινόταν Κυρίαρχος. Για αυτό τον δολοφόνησαν.

Η συμφωνία αμοιβαίου Συμφέροντος δεν εξυπηρετούσε πλέον το συμφέρον των Άνωθεν και τον έβγαλαν από την μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: